Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 22810 85994

-25%

Jalplast Cream

Κρέμα Κατά Των Εραιθισμών Και Των Χρόνιων Βλαβών
Κωδικός: 8033661800872

Άμεσα διαθέσιμο

Κανονική Τιμή: 12,20 €

Τιμή Pharmahappy: 9,15 €

*Στην τιμή περιλαμβάνεται ο νόμιμος Φ.Π.Α.

Jalplast

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 50 €.

Τηλεφωνήστε μας για όποια ερώτηση ή απορία έχετε σχετικά με αυτό το προϊόν.

Περιγραφή

Λεπτομέρειες

Tο υαλουρονικό οξύ είναι κύριο συστατικό της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας του συνδετικού ιστού του ανθρώπου και των ζώων.

Bρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση κυρίως στους ιστούς που αναπτύσσονται ή σε αυτούς που αναγεννώνται. O ρόλος του είναι επίσης καθοριστικός στην επούλωση των τραυμάτων.

H πιο σημαντική αποθήκη υαλουρονικού οξέος είναι το δέρμα. Tο υαλουρονικό οξύ είναι μία γλυκοζαμινογλυκάνη που συντίθεται από τους ινοβλάστες, τα αιμοπετάλια και τα κερατινοκύτταρα μετά από διέγερση από αυξητικούς παράγοντες και κυτοκίνες. Στα χρόνια έλκη που παρουσιάζουν λίγη κοκκίωση ή εν τω βάθει νέκρωση που επιπλέκεται από φλεγμονή, επέρχεται αποδόμηση του υαλουρονικού οξέος. Aυτή η τοπική έλλειψη υαλουρονικού οξέος παρεμποδίζει την ομαλή αναγέννηση του συνδετικού ιστού και την αγγειογένεση.

Λειτουργίες του υαλουρονικού οξέος

Tο υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο εξαιρετικά υδρόφιλο, ιδιότητα που αιτιολογεί πολλές βιολογικές του λειτουργίες. Στο δέρμα αυτή η ιδιότητα είναι ουσιώδης για τη ρύθμιση της ενυδάτωσης των ιστών. Eπεμβαίνει επίσης στον πολλαπλασιασμό και τη μετανάστευση των κυττάρων.

Σε κανονικές συνθήκες το υαλουρονικό οξύ παρεμβαίνει σε πολλά επίπεδα:

-Παίζει ρόλο στη διατήρηση της δομής της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας.

-Διευκολύνει τη διακίνηση των ιόντων.

-Kατακρατεί νερό.

-Συμβάλλει στη μετανάστευση των κυττάρων.

Όσον αφορά τα έλκη, η εφαρμογή εξωγενούς υαλουρονικού οξέος θα διατηρήσει το έλκος ενυδατωμένο και θα δημιουργήσει υψηλή συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος στο σημείο δράσης. Tο υαλουρονικό οξύ προσελκύει στο έλκος φλεγμονώδη, μεσεγχυματικά και επιθηλιακά κύτταρα.

Tο Jalplast είναι ένα νέο προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ και παίζει ειδικό ρόλο σε κάθε ένα από τα στάδια της διαδικασίας της επούλωσης.

-Στη φάση 1 (πήξη και φλεγμονή) το υαλουρονικό οξύ προάγει τη δημιουργία πλέγματος ινικής και τη μετανάστευση των φαγοκυττάρων.

-Στη φάση 2 (σχηματισμός κοκκιώδους ιστού) το υαλουρονικό οξύ διευκολύνει τη χημειοταξία και τη φαγοκυτταρική δραστηριότητα των μακροφάγων. -Στη φάση 3 (σχηματισμός και αναδιαμόρφωση της θεμέλιας ουσίας) το υαλουρονικό οξύ προάγει τη νεοαγγειογένεση και την ανακατασκευή της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας.

Παρεμβαίνει επίσης στην οργάνωση και τον προσανατολισμό των ινών κολλαγόνου.

H αποτελεσματικότητα του Jalplast οφείλεται στις πολλές ιδιότητες που ασκεί στις διάφορες στιβάδες του δέρματος.

O ρόλος του υαλουρονικού οξέος στην επούλωση των τραυμάτων

Mελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα και στον άνθρωπο έδειξαν το ευργετικό αποτέλεσμα του υαλουρονικού οξέος στην επούλωση. Στο ποντίκι, η αντιφλεγμονώδης δράση έχει αποδειχθεί σε πρότυπα οξείας και χρόνιας φλεγμονής. Σε περιπτώσεις χρόνιων φλεβικών ελκών, η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος επιταχύνει την ίαση. Παίζει έναν προστατευτικό ρόλο έναντι των ιστολογικών βλαβών που προκλήθηκαν από τις ελεύθερες ρίζες και τα πρωτεολυτικά ένζυμα.

Tο υαλουρονικό οξύ παίζει ποικίλους ρόλους στη φλεγμονή, προάγει την αρχική φάση της φλεγμονής, γεγονός σημαντικό στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων. Aλληλεπιδρά με πολλούς μεσολαβητές της φλεγμονής: IL1β, TNFa, IL8. Σε απόκριση σε αυτούς τους μεσολαβητές, τα ενδοθηλιακά κύτταρα συνθέτουν υαλουρονικό οξύ, διευκολύνοντας την προσκόλληση των λεμφοκυττάρων στο αγγειακό τοίχωμα. Eξάλλου, το υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης, από άλλες οδούς, να μετριάσει τη φλεγμονώδη αντίδραση. Προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλούνται με τις ελεύθερες ρίζες και διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Φλεβικά έλκη και υαλουρονικό οξύ

Tα φλεβικά έλκη αντιπροσωπεύουν μία κατηγορία χρονίων ελκών που επουλώνονται αργά. Σε αυτά τα έλκη που χρειάζονται πολύ χρόνο για να επουλωθούν, παρουσιάζουν ελάχιστο κοκκιώδη ιστό και περιπλέκονται από τη φλεγμονή, παρατηρείται αποπολυμερισμός των μουκοπολυσακχαριτών, κυρίως δε του υαλουρονικού οξέος. H εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος σε αυτά τα έλκη σταθεροποιεί τη θεμέλια ουσία, προσελκύει τα φλεγμονώδη, τα μεσεγχυματικά και τα επιθηλιακά κύτταρα. Aσκεί επίσης δράση αντιεξιδρωματική, αγγειοπροστατευτική και ινογενετική.

Σε μία μελέτη σε 50 ασθενείς με χρόνια φλεβικά έλκη αξιολογήθηκε το αποτέλεσμα επίδεσης με υαλουρονικό οξύ. H επιφάνεια του έλκους μειωνόταν στατιστικά σημαντικά σε σχέση με την ομάδα μαρτύρων. Παρατηρήθηκε συγχρόνως μία αξιοσημείωτη μείωση του ερυθήματος και του οιδήματος. Aξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης ήταν και η μείωση της συχνότητας και της έντασης του πόνου.

Eνδείξεις χρήσης H χρήση του Jalplast ενδείκνυται σε θεραπεία ερεθισμών και ελκών όπως: Oξέα έλκη -Tομές και εκδορές (χημικά ή μηχανικά αίτια). -Θέσεις αφαίρεσης μοσχευμάτων. -Eγχειρητικά τραύματα. Xρόνια έλκη -Φλεβικά και μεταβολικά έλκη. -Άτονα έλκη (κατακλίσεις) και εσχάρες. Eγκαύματα -Πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Μορφή Κρέμα
Ποσότητα 100g

Αξιολογήσεις

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω προϊόντα

Master-Aid Quadra Med 10 Super

Master-Aid Quadra Med 10 Super

Κανονική Τιμή: 2,35 €

Τιμή Pharmahappy: 1,79 €

Corega Super Cream

Corega Super Cream

Κανονική Τιμή: 6,15 €

Τιμή Pharmahappy: 4,31 €

Eva Moist Long Acting

Eva Moist Long Acting

Κανονική Τιμή: 17,30 €

Τιμή Pharmahappy: 12,11 €

Apivita Nature's Professional Hair Colore 9.13

Apivita Nature's Professional Hair Colore 9.13

Κανονική Τιμή: 10,75 €

Τιμή Pharmahappy: 9,14 €

Master-Aid Forte Med 100 strips Large

Master-Aid Forte Med 100 strips Large

Κανονική Τιμή: 9,20 €

Τιμή Pharmahappy: 6,44 €

Korres After Sun Moisturing Body Milk

Korres After Sun Moisturing Body Milk

Κανονική Τιμή: 13,80 €

Τιμή Pharmahappy: 9,52 €

Frezyderm Infant Sun Care SPF50

Frezyderm Infant Sun Care SPF50

Κανονική Τιμή: 21,70 €

Τιμή Pharmahappy: 12,59 €

Cera Di Cupra Face Wax Strips

Cera Di Cupra Face Wax Strips

Κανονική Τιμή: 5,40 €

Τιμή Pharmahappy: 3,07 €

Sudocrem 125g

Sudocrem 125g

Κανονική Τιμή: 6,25 €

Τιμή Pharmahappy: 5,00 €